10 Şubat 2013 Pazar

Romantik Bir Sofra ve Menü Nasıl Olmalı?

Sevgililer günü yaklaşırken bu günü evde eşi veya sevgilisiyle geçireceklerin hediyeden sonra en büyük endişesi romantik bir sofra kurmaktır. Bunun püf noktası ise gül, mum, kalp ve kırmızıyı bol kullanmak. İşte size birkaç küçük öneri:

Sofra ve Masa Düzeni:

Sofranızı kırmızılarla donatın ama şık bir sofra için en önemli üç kuralı unutmayın.
1- Temizlik ve düzen esastır. 2-Az iyidir. 3- Herşey uyum içinde olmalıdır.
Yani her bulduğunuz boncuğu bibloyu masaya doldurmayı. Renk ve tarz uyumlarına dikkat edin. Bir de bardak çatal tabak vesaire temiz ve yerli yerinde olsun.


Çorba:

Yapacağınız çorbanın üzerine bir kağıdın ortasını kalp şeklinde keserek hazırladığınız kalıp yardımıyla düzgünce nane veya arzuya göre kırmızıbiber serpin. Üşenmezseniz dilimli bayat ekmekleri küçük kalp kalıplarla kesip fırınlayarak kalp şekilli krutonlar elde edebilir ve çorbanızın üzerine serpebilirsiniz.


 Sevgililer Günü Böreği:

Milföy hamurlarını kalp şeklinde kesip, iki kat kalbin arasına istediğiniz harcı koyarak kenarlarını bastırarak kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Domates rendesi, bir çimdik tuz, bir diş sarımsak  ve tercihinize göre bir tutam kuru reyha(fesleğen) ekleyebileceğiniz domates sosunu servis esnasında kalp böreklerin üzerine sıcak sıcak dökerek hem kırmızı renkte kalpler hem de farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Börek iç harcı örnekleri için bu linke tıklayın.

Ana Yemek:

Ana yemeğinizi servis ederken kalp şeklinde sunabilirsiniz. Mesela pilavı kalp şeklinde bir kalıpla şekillendirmeyi deneyebilirsiniz.

Fazla vakti olmayanlara kalp şeklinde servis edecekleri lezzetli şipşak yapılabilen bir ana yemek önerim var. Fırında soya soslu tavuk pirzola ve yanına salçalı makarna. Şimdilerde piyasada kalp şekilli makarna bile bulunabiliyor. Siz spaghetti(çubuk) makarna da tercih edebilirsiniz. Ben sunumunu kalp şeklinde yapıyorum. Fırında soya soslu tavuk pirzola tarifi burada.

Makarna konusunda acemi olanlara yüzyılın icadı olan makarna zamanlayıcısını önerebilirim.MAKARNAM HAMUR OLDU  FAZLA HAŞLADIM GİBİ SORUNLARA TEK ÇÖZÜM PERFECT TİMER...

Ayrıca sitemizde birbirinden şık, lezzetli ve pratik pek çok ana yemek bulunmaktadır. Ana yemek tarifleri için tıklayın.

Gül Tatlısı:
Eğer vaktiniz varsa bu tatlıyı denemenin tam zamanı. Yapması da hiç zor değil. Üstelik sevgililer gününde bundan daha romantik bir tatlı olamaz. Tarifi burada. Vaktiniz yoksa puding yapabilir ve süsleyebilirsiniz.

Tatlı sonrası kuruyemiş, çerez veya patlamış mısır iyi bir ikram olabilir. Kalp şeklindeki çerezlikleri, mumları, aksesuar ve hediyelik eşyaları burada bulabilirsiniz.


Tüm aşıkların Sevgililer Günü kutlu olsun.

beyaz-cikolata-soslu-biskvili-puding.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...