9 Mayıs 2008 Cuma

Fırında Tavuklu Patlıcan

Bugün kayınvalidemin menüsü şöyle:

Fırında Tavuklu Patlıcan
Talaş Böreği
Pirinç Pilavı
Zeytinyağlı Ayşekadın
Salata
Beyaz Çikolata Soslu Bisküvili Puding

FIRINDA TAVUKLU PATLICAN
  1. Tavuğu yıkayın, ister baget, ister başka bir kısmı. Tavuğu yıkadıktan sonra tuz ve limonla her tarafını iyice ovup 5 dakika bekletin. Beklettikten sonra iyice tekrar yıkayın. Kaynayan suyun içine atın. İçine bir havuç, bir soğan, birkaç tane karabiber tanesi ve tuz atın. Dağılana kadar haşlamayın, az haşlayın çünkü daha fırına girecek.
  2. Diğer taraftan fırın tepsisinin içine biraz domates doğrayın,biraz biber doğrayın, arzuya göre birkaç diş sarmısak soyun, karabiber, tuz, kırmızı pul biber(arzuya göre), biraz domates salçası, biraz biber salçası koyup hazırlayın.
  3. Patlıcanları alacalı soyun. İkiye bölün sonra da kalem kalem olacak şekilde 4'e bölün.Tuzlu sirkeli ve limonlu su hazırlayıp patlıcanları bu suyun içinde yarım saat bekletin. Sonra patlıcanları bu suyun içinden alıp yıkamadan direkt kızgın bol yağda kızartın.
  4. Kızaran patlıcanları tepsiye hazırladığınız sosun üzerine yayın.Sonra haşlamış olduğunuz tavukları üzerine dizin. Domates, biber, isteğe göre haşlama suyundaki havuç ile süs yapın.
  5. Bir tabakta 1 kaşık sıvıyağ,1 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı yoğurt, küçük bir kesme şeker, bir tatlı kaşığı ketçap, karabiber,azıcık tuz (tuzu çok atmayın çünkü tavuk tuzlu suda haşlandı)
  6. Fırına vermeden önce bu karışımı yalnızca tavukların üzerine sürün.
  7. Tavuğun haşlandığı suyun aralardan su gözükecek kadarını tepsiye dökün ve yemeği fırına verin. 180-200 derecede 10 dakika pişirin. Tepsinin üzerini kurumaması için alüminyum folyo ile kaplayıp 10-15 dakika daha pişirin.
  8. İster bulgur pilavı, ister pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. canım nefis görunuyor.aksam menusu hazır. mutfağa gidiyorum hemen. mutlaka deniyeceğiz sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Eee sonucu bildirirsin artık. Afiyet olsun şimdiden.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. sitenizi çok beyendim ve hemen ekledim elimin altında ulaşabileceğim bi yere hem değişik hem anlatımınız çok güzel ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...