25 Temmuz 2008 Cuma
Domatesli Bulgur Pilavı, Köfte ve Piyaz
Menümüz başlıkta da yazdığı gibi şöyle:
Domatesli bulgur pilavı(tarifi aşağıda)
Izgara köfte
Patates Kızartması
Fasülye piyazı ve kıvırcık salata
Domates ve biber ızgara
Kolay Rokoko
DOMATESLİ BULGUR PİLAVI:
İrice bir(1) soğanı küp küp doğruyoruz(iri çintiyoruz). Yayvan bir tencereye biraz sıvıyağ (isterseniz margarin de kullanabilirsiniz) koyup soğanları şeffaflaşana kadar çeviriyoruz. Biraz(1-2 adet) doğranmış yeşil (sivri) biber ilave ediyoruz.Kabuklarını soyup domatesleri (2-3 orta boy)küp küp doğruyoruz. Domatesler çabuk ölsünler diye tenceremize tuz atıyoruz. Sonra bir süzgeçte 2 su bardağı bulguru yıkıyoruz ama suda bekletmiyoruz. Bulguru da tencereye ilave edip biraz çeviriyoruz.Sonra tencereye 4 bardak yani bulgur hacminin iki katı miktarda sıcak su veya tavuk suyu veya bulyonlu su ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp altını kısıyoruz. Pilav suyunu biraz çekip üstü delik delik olunca (pirinç pilavının gözgöz görüntüsü için tıklayın) ocağın altını kapatıyoruz ve tencereyle kapak arasına kurulama bezi veya kağıt havlu koyup kapağı kapatıyoruz. Pilavımızı biraz dinlendirip servis ediyoruz. Eğer mevsim kışsa ve/veya domatesler renksizse 1 kaşık salça ilave edebilir veya hiç domatesimiz yoksa sadece salça ile de yapabiliriz.
İlgili linkler:
Mükemmel Pirinç Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Çok iştah açıcı görünüyorlar.
Sevgiyle kal.
nefis tarifler yayınlamıssın ellerine sağlık çok guzel görunuyor. öptum sevgiler..
YanıtlaSilBin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...
YanıtlaSilhmm güzel ama ben yoğurla yiyorum ,,bide hep yemeğe başlamadan önce besmele çek ;iftardada ezan okununca büütün duaların kabul oluomuuşş nese gürüşürk..
YanıtlaSil