19 Aralık 2013 Perşembe

Evde Yeniyıl Hazırlıkları


Yeni yıl yaklaşırken biz de çocuklarla ağacımızı kurduk ve evimizi süsledik. Bu arada da geçen yılbaşı kurduğum sofrayı  ve menüyü paylaşmamış olduğumu farkettim. Size önümüzdeki günlerdeki yılbaşı hazırlıklarınızda bir fikir olması için fotoğrafları yayınlıyorum.
Bu arada bazı notlarım da var.:Kokina dallarını  yaklaşık 15 cm ebadında kesip bir pamuk yardımıyla yer yer altın boya ile boyayarak sofradaki diğer aksesuarlara uyum sağlamalarına çalıştım.
 Her bir kişi için iki peçeteyi üst üste külah şeklinde katladım ve kokina dallarını miinik mandallarla tutturarak ve noelbabalı cicilerle süsleyerek peçetelikler yaptım. Noel babalı cicilerin yanında kaynana dili denen düdükleri ve kozalak şekilli cicileri kullandım.  Masa ortasındaki kare örtü peçeteden yani kullan at kağıttan ve ben atmadan yıllardır kullanıyorum. Orta süsü de yeni evliyken almıştım. Rengi biraz solgun olduğu için koknalarla zenginleştirdim. Noel baba mumlar da hiç yakmadan yılardır biblo gibi kullandığım mumlar. İnsanların zevkleri her geçen yıl değişiyor ve yılbaşı sofralarımız her yıl daha farklı oluyor. En kısa zamanda bu yıl evde yaptığımız hazırlıkları da paylaşacağım.

Yılbaşı menüsü ise şöyle:
Kremalı içli köfte böreği
Topik( Nohutlu bir meze)
Domates soslu patlıcan kızartması
Havuç ve mor lahana salatası
Çiğ köfte
Çerkez tavuğu
Biber kızartması
Yoğurtlu havuç mezesi
Barbunya pilakisi
Midye dolması
Acılı ezme
Zeytinyağlı biber dolması
Turşu
Hindi
İç pilav
Meyve çeşitleri
Kuruyemiş çeşitleri
Aşure
Tiramisu

Görüşmek üzere.

Etiketler: Noel, christmas,yeni yıl, yılbaşı,çam ağacı, süs, cici, mum, dekor, gağant, noelbaba, nicholas,Santa, santa claus, kokina, ışıklandırma,evde parti, yılbaşı hindisi.








1 yorum:

  1. merhaba, benim yeni bir blogum var, pastalarım :) göz atmak istersen http://ilknurolmez.blogspot.com/ harika pastalarım , akibe alırsan sevinirim :) istersen instagramdan da takip edebilirsin http://instagram.com/pastaandpasta

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...