16 Nisan 2013 Salı

"Gelin Gibi Sofra"nın çok özel menüsü

Söz verdiğim gibi Gelin gibi bir sofra'nın menüsünü sizlere sunuyorum. Resimler ve tarifleri de aşağıda görebilirsiniz.
Ana yemek mantı olduğu için çorba ve börek yapmadım.

Menü

Başlangıçlar:
Yalancı suşi
Çerkez tavuğu
Zeytinyağlı enginar
Şiş söğüş salata
Barbunya pilaki
Zeytinyağlı yaprak sarma
Kızarmış dolmalık biber içinde patlıcan-kabak kızartması
Kızarmış yufka çanağında Amerikan salatası
Domates soslu patlıcan çırpma
Ana Yemek:
Mantı
Tatlı:
Revani
Meyve çeşitleri
Kuruyemiş
Meyveli Pasta
 
Yalancı Suşi:
 Patates ve havuç haşlanır. Patates ezilerek püre haline getirilir ve tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırılır. Havuçlar şerit halinde kesilir. Közlenmiş kırmızıbiber turşusu da şerit şerit kesilir.Pazı yaprakları birkaç dakika kaynar suya batırılıp çıkarılarak yumuşatılır. Bir kesme tahtasının üzerine serilen pazı yaprağına püre sürülür ve alt uca havuç ile biber enine konarak, yuvarlamak suretiyle pazı yaprağı rulo yapılır. Bu şekilde hazırlanan rulolar buzdolabında soğutulduktan sonra servis öncesi keskin bir bıçakla ezmeden yaklaşık 4cm'lik parçalar halinde kesilir.  Başka bir kasede ayrıca hazırlayacağımız zeytinyağı, hardal, limon, tuz karışımından oluşan sos ile servis edilir. Resimde sosu dökülmemiştir. Herkes sosu tabağına aldıktan sonra arzusuna göre almıştır.


Çerkez tavuğu
Zeytinyağlı Enginar
Şiş Söğüş Salata:
Çeri domates, biber, salatalık, kırmızıbiber  tahta şişlere geçirilir. Yarım kavun veya şişleri taşıyabileceğini düşündüğünüz bir altlık alüminyum folyo ile kaplanır. Şişler altlığa batırılır. Şovlu bir şekilde söğüş salata servisi yapılmış olur.

Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı yaprak sarma

Kızarmış dolmalık biber içinde patlıcan-kabak kızartması
Tarif için tıklayın.

Kızarmış yufka çanağında Amerikan salatası:
Hazır yufkaları tatlı tabağı yardımıyla dairesel kesip kızgın yağa atıyor ve hemen uygun boyutta bir kepçeyi yufkaya bastırıyoruz. Hemen çekersek şekil olmuyor, çok tutarsak kepçeye yapışıyor. Birkaç denemede eliniz alışır. Yufkanın kalan kenarlarından küçük üçgenler, kalpler veya yıldızlar kesip sonradan salatamıza batırıyoruz. Servisten hemen önce içlerini doldurmalıyız, çünkü bekleyince yumuşuyorlar. Amerikan salatası tarifi için tıklayın.

Domates soslu patlıcan çırpma:
Tarif için tıklayın.

 
Sofradan görünümler:
 

 
 

 
 



1 yorum:

  1. hepsi harika ellerinize sağlık ama favorim her zaman zeytinyağlı yaprak sarması :))

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...