12 Ekim 2011 Çarşamba

Parmakları yedirten bir lezzet: Kaşarlı menemen


Önce bir teflon tava alıyoruz ve tavamıza bir kaşık becel yağ alıyoruz. 2-3 domatesi minik minik doğruyoruz. Bir sivribiberin çekirdeklerini çıkarıp yine minik minik doğruyoruz. (Eskiden babam yaparken kocaman kocaman doğrardı biberleri ben de tabağımın kenarına ayırırdım. Minik olunca sevmeyenler de arada yiyor.) Ocağın altını yakıp tavaya önce biberleri alıyoruz.
Biraz rengi değişince domatesleri ilave ediyoruz. Domatesler çabuk ölsün diye bu aşamada azıcık tuz atabilirsiniz. Sonra üzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini ekleyip karıştırıyoruz. Kaşarları ne kadar iri ayarda rendelersek, o kadar güzel sünerler.
Bu arada büyükçe bir kasede mesela iki kişi için 3 veya 4 yumurta kırıp çırpıyoruz. Bir tutam kekik , birazcık tuz ve çay kaşığının ucuyla kırmızıbiber ekleyip karıştırıyoruz.
Kasemizdeki yumurtalı karışımı tavaya ekleyip arada karıştırarak pişiriyoruz. Çok çiğ kalmayacak ama kaskatı da olmayacak şekilde pişirip ocaktan alıyoruz. Ekmeğinizi bandıra bandıra yiyeceğiniz çok lezzetli bir omlet oluyor. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Uzun zamandır ara vermiştin. Döndüğüne çok sevindim. Yaptığın güzel şeyleri ve özellikle sofralarını hiç unutmadım. Onları yeniden görebileceğim için seviniyorum. Yeniden hoş geldin diyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Sayın blog yöneticisi siteniz bize çok yararlı geldi packard bell servisleri başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...