23 Şubat 2009 Pazartesi

Tavuklu ve Mantarlı Karnıyarık


Evdeki patlıcanlarla nasıl diyet bir yemek yaparım diye düşünürken daha önceden Oktay Ustanın programında gördüğüm tavuklu ve mantarlı karnıyarığı yapmaya karar verdim. Tavsiye ederim, çok lezzetli oldu. Yanına da pirinç pilavı çok yakıştı.

Farklı olarak patlıcanları kızartmak yerine 1 kaşık sıvıyağ ile ağzı kapalı tencerede çevirerek pişirdim. Kızarmıştan hiç bir farkı olmadı.

Tarifimiz şöyle:
İstediğimiz sayıda patlıcanı behsettiğim gibi tencerede pişiriyoruz. Sonra bir borcama alıp daha önce karnıyarık tarifinde bahsettiğim gibi karınlarını boylamasına yarıp tuz serpiyoruz.

Patlıcanlar pişerken başka bir tencerede bir soğanı sıvıyağda pembeleştiriyoruz.Üzerine 2 biber ve 3-4 domates ekliyoruz. 250-300 gr. kadar kuşbaşı duğranmış tavuk göğsünü çiğden ekleyip soteliyoruz. 1 kaşık salça ilave ediyoruz.Konserve veya önceden limonlu suda haşlanmış bir kavanoz kadar mantarı dilimleyip ekliyoruz. Bir tutam maydanoz doğrayıp tuz karabiber serperek ateşin altını kapatıyoruz.
Hazırladığımız bu harçla patlıcanlarımızın içini doldurup her bir patlıcanın üzerine bir dilim kaşar peyniri, bir dilim domates ve 1 dilim biber ekleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz. İsterseniz fırınlama aşamasına kadar önceden hazırlayıp, akşam yemeği vakti fırına verebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlgili linkler:
Karnıyarık ve temel yemek yapımı
Fırında tavuklu patlıcan
Fırında kaşarlı mantarlı tavuk sote

5 yorum:

  1. Canım,
    kandilin ve kadınlar günün kutlu olsun. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. ÖYLE GÜZEL GÖRÜNÜYORKİ
    NASIL DAYANILIR BU NEFİS GÖRÜNTÜYE
    BİLMEM
    ÇOKTA SEVERİM
    ELLERİNE SAĞLIK
    SEVGİLER CANIM

    YanıtlaSil
  3. Canım ;
    Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım harika görünüyorlar sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım harika görünüyor sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...