23 Şubat 2009 Pazartesi
Tavuklu ve Mantarlı Karnıyarık
Evdeki patlıcanlarla nasıl diyet bir yemek yaparım diye düşünürken daha önceden Oktay Ustanın programında gördüğüm tavuklu ve mantarlı karnıyarığı yapmaya karar verdim. Tavsiye ederim, çok lezzetli oldu. Yanına da pirinç pilavı çok yakıştı.
Farklı olarak patlıcanları kızartmak yerine 1 kaşık sıvıyağ ile ağzı kapalı tencerede çevirerek pişirdim. Kızarmıştan hiç bir farkı olmadı.
Tarifimiz şöyle:
İstediğimiz sayıda patlıcanı behsettiğim gibi tencerede pişiriyoruz. Sonra bir borcama alıp daha önce karnıyarık tarifinde bahsettiğim gibi karınlarını boylamasına yarıp tuz serpiyoruz.
Patlıcanlar pişerken başka bir tencerede bir soğanı sıvıyağda pembeleştiriyoruz.Üzerine 2 biber ve 3-4 domates ekliyoruz. 250-300 gr. kadar kuşbaşı duğranmış tavuk göğsünü çiğden ekleyip soteliyoruz. 1 kaşık salça ilave ediyoruz.Konserve veya önceden limonlu suda haşlanmış bir kavanoz kadar mantarı dilimleyip ekliyoruz. Bir tutam maydanoz doğrayıp tuz karabiber serperek ateşin altını kapatıyoruz.
Hazırladığımız bu harçla patlıcanlarımızın içini doldurup her bir patlıcanın üzerine bir dilim kaşar peyniri, bir dilim domates ve 1 dilim biber ekleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz. İsterseniz fırınlama aşamasına kadar önceden hazırlayıp, akşam yemeği vakti fırına verebilirsiniz. Afiyet olsun.
İlgili linkler:
Karnıyarık ve temel yemek yapımı
Fırında tavuklu patlıcan
Fırında kaşarlı mantarlı tavuk sote
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım,
YanıtlaSilkandilin ve kadınlar günün kutlu olsun. Sevgiyle kal.
ÖYLE GÜZEL GÖRÜNÜYORKİ
YanıtlaSilNASIL DAYANILIR BU NEFİS GÖRÜNTÜYE
BİLMEM
ÇOKTA SEVERİM
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER CANIM
Canım ;
YanıtlaSilGüzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık canım harika görünüyorlar sıcacık sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor sıcacık sevgiler
YanıtlaSil