7 Kasım 2008 Cuma

Meyveli Jöle


Bugün meyveli jöle yaptım. Nar taneleri ve üzüm taneleri vişneli jöleye çok yakıştı.
Jöle; hem pratik, hem lezzetli hem de çok şık bir tatlı yapmak isterseniz; acilen yapıp ortaya çıkarabileceğiniz, misafirlerinize sunabileceğiniz bir tatlı . Üstelik hem kalorisi düşük olduğu için şerbetli ve sütlü tatlılara göre diyet sayılır, hem de içerdiği jelatin sayesinde kemikleri güçlendirir. Jöleyi çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.
Jölenin yapımı son derece basit. Hazır paket jöleyi alıp ölçüsüne göre su ile pişiriyorsunuz.Mevsim meyvelerini minik minik doğruyorsunuz. Jöleyi de meyvelerin üzerine döküp soğutuyorsunuz.
Jöle yaparken ufak bir püf noktası var. Başıma geldiği için biliyorum. Eğer jöle yaparken içine koyduğunuz meyveler arasında ananas ve kivi varsa, jöleniz donmayacak, kalıplaşmayacak ve elinizde sulu bir meyve salatası olacaktır.

1 yorum:

  1. mmmmmmm eline sağlık canım hafifçe eminim çok lezzetli olmuştur.sevgilerimle..

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...