8 Ağustos 2008 Cuma
Arapgir kavurması, soya filizli yeşil salata ve sade bir sofra
Menü:
Amerikan salatası
Zeytinyağlı ayşekadın
Soya filizli yeşil salata
Patates kızartması
Arapgir kavurması(Kızartması)
Tırnak pidesi
Çikolata soslu tavuk göğsü
Soya filizli yeşil salataİçi:Salatalık, göbek salata, soya filizi, mısır, semizotu, yeşil soğan, limon,sirke, tuz, zeytinyağı
Süsü:Salatalık, domates, maydanoz, havuç, Meksika fasülyesi
Arapgir(Arapkir) kavurmasıArapgir Malatya'nın bir ilçesi ve kayınvalidem Arapgirli. Bu yemek o yörenin geleneksel bir yemeği ve bizde sık sık haftasonları ve misafir geldiğinde yapılır.
Kavurma yapmak için önce kasaptan kuşbaşından küşük ama sotelikten büyük olacak şekilde kesilmiş yağsız dana antrikot alıyoruz. Kavurmalık diyince kasaplar anlıyor. Miktarı kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz, bilmeniz gereken, etlerin pişince neredeyse yarı yarıya küçüldüğü. Sonra etleri çiğden ya rahatça karıştırabileceğimiz büyüklükte bir tavaya veya kenarları yüksek bir tencereya alıyoruz.Kısık ateşte hiç su koymadan ve hiç başka bir şey koymadan ve atmadan etleri arada kapağını kapatıp açarak ve karıştırarak kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
İsterseniz eti bu aşamada buzdolabına kaldırıp istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. Et kavrulduğu için bozulmaz.
Servis edeceğimiz zaman eti yeni kavurmuşsak aynı tencerede ya da önceden kavurmuşsak yeni bir tencereye alıp altını yakıyoruz. Et miktarına göre ayarlayabilirsiniz ama az olmayacak şekilde becel yağ ekleyip eriterek karıştırıyoruz. Örneğin bir kilo ete 250gr.lık küçük becel paketinin tamamı gider. Zaten tepeleme iki kaşık ediyor. Sonra tuz ve karabiber atıyoruz. Pirinç veya bulgur pilavı yanında veya patates kızartması ile tercihen lavaş ekmek veya tırnak pidesi içinde servis ediyoruz. Arzu eden kekik de atabilir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
HImm leziz bir sofra elinize sağlık,kavurmayı merak ettim,tarifi bekliyorum.sevgiler
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Çikolatalı tavuk ve kavurmanın tarifini sabırla bekliyorum.
Sevgiyla kal.
Canım,
YanıtlaSilsalatanın estetiğine yorum yazmazsam ayıp olacak.çok güzel bir görüntü. Ellerine sağlık.
Salataya kıyıp yediler mi?Merak ettim.
Sevgiyle kal.
Salata bol malzemeli ve nefis süslenmiş, arapgiri de çok merak ettim.. Tarifi en kısa zamanda bekliyorum.. A bu arada arapgirin servis tabağı çok şıkmış :)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilbir kandil gülü savur sevdiklerine,size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki, gözyaşlrını bile tebessüme çevirsin.Kandiliniz kutlu olsun.
Sevgiyle kal.
Harika bir görüntü ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanım ellerin dert görmesin hepsi enfes olmuş.bende kavurmayı merak ettim bekliyorum tarifini bloğuma da beklerim ziyaretinizi tekrar elinize sağlık.
YanıtlaSilMERHABALAR SİTENİZİ TESADÜFEN RASLADIM VE İNANILMAZ GÜZEL OLMUŞ HERŞEY ELLERİNİZE SAGLIK BİZİM BİR ETKİNLİĞİMİZ VAR BU ETKİNLİKTEDEDE SİZİNDE SOFRANIZI YAYINLAMAKTAN SEVİNÇ DUYARIM ETKİNLİĞİMİZİN ADI İFTAR BEREKETİ 2 ETKİNLİĞİ RAMAZAN SOFRALARIMIZI YAYINLIYORUZ MUTLAKA BEKLERİM SEVGİLER SEVİL
YanıtlaSilcanım sade diye tabir ettiğin sofran çok zarif..bu konudaki yeteneğine hayranım..dizayn konusunda bi siten olmalı bence..farklı mobilyalar filan..müthiş öneriler çok keyifli olurdu...sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhaba..Et ve et yemekleriyle aram pekte iyi değil doğrusu ama bu tarif güzel görünüyor...:)
YanıtlaSil