28 Haziran 2008 Cumartesi

Bolu Köftesi


Bir süredir internete girmediğimden resimler ve yazılacaklar birikti. Bu yemek de onlardan biri. 30 Mayıs'ta yapmıştım. O gün patates oturtma pişirmeyi düşünüyordum. Oktay Usta programında aynı malzemelerle Bolu Köftesi yapınca ben de menüyü değiştirdim. Tadı ve görünümü harika. Aslında normal bir köfte ama özelliği sunumunda.Sitedeki tarifte televizyondakine göre bazı eksiklikler var. İsteyenler bu linkten Oktay Usta'nın sitesindeki orjinal resim ve tarife ulaşabilirler.
Tarifi Oktay Usta'nın yaptığı şekliyle aktarıyorum:

Köfte malzemeleri:
350 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
maydanoz
ekmek içi
tuz, karabiber
kekik
su

Garnitür malzemeleri:
5 patates
2 soğan
2-3 domates, 2 biber
tuz, karabiber,toz şeker
maydanoz


Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı:

Karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine 1 adet soğan rendeleyin, 1 adet yumurtayı kırın. İnce kıyılmış maydonoz, ekmek içi,tuz,karabiber ve su ilave ederek köfteyi yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verip hafifçe eliniz ile bastırın. Köfte normal köftelerden biraz daha yumuşak olmalıdır.

Köfteleri teflon tavada pişirin. Garnitür için patatesleri halka halinde kesin ve yağda kızartın.Domates ve biberleri de tavada az yağda kızartın. Soğanı piyazlık doğrayıp bir tavada az yağda bir çay kaşığı şekerle soteleyerek üzerine kızarmış patatesleri ilave edin.Tuzunu atın. Servis tabağına patatesleri alın.Üzerine köfteleri dizin. Üzerini domates biber ve maydonoz ile süsleyip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...