27 Mayıs 2008 Salı

Fırında Soya Soslu Tavuk Pirzola


Pazartesi menümüz:

Fırında soya soslu tavuk pirzola
Burgu makarna
Kekikli domates salatası
Dondurma

FIRINDA SOYA SOSLU TAVUK PİRZOLA

Fırında soya soslu tavuk pirzolayı ikinci yapışım. Geçen sefer hiç tuz atmadığım halde soya sosu yüzünden Çok tuzlu olmuştu.Bu sefer sosu yarı yarıya azalttım. Süper oldu. Çok basit ve çok lezzetli bir tarif. Geçen hafta eşim tavuk pirzola almıştı( buttan çıkıyor). Değişik ne yapabilirim diye nette gezerken Yemek ve Biz blogunda gördüm bu tarifi ve soya sosunun huyunu bildiğimden hiç tuz atmadım ama yine de tuzlu oldu dediğim gibi. Bu seferki mükemeldi.

Pirzolalar oldukça büyük. Biri bir kişiye yeter rahatlıkla. Biz iki kişiyiz ama birer buçuk pirzola yiyoruz. Ben 4 tane yapıp tatmaları için kayınvalidemlere gönderiyorum birini. İki tane veya 6 tane farketmez, sosu zaten az olyor, miktarını değiştirmeniz gerekmez.

Öncelikle kasaba pirzola şeklinde but açtırıyoruz. Bir kapta marine sosu hazırlıyoruz. Bunun için yarım küçük çay bardağı soya sosu, bir çay bardağı sıvıyağ( Ben fındık yağı kullandım), 1 tepeleme tatlı kaşığı kekikve yarım çay kaşığı kırmızı pul biberi bir kapta karıştırıyoruz. Ben karabiber atmadım.
Yıkadığımız tavuk pirzolaları bu sosa bulayıp yatırıyoruz ve yarım saat bekletiyoruz. Bu süre yeterli oluyor.
Bir fırın tepsisine tepsimiz çok kirlenmesin diye yağlı kağıt seriyoruz. Fırını 200 dereceye ısıtıyoruz. Pirzolalarımızı fırın tepsisine dizip kapta kalan sosu da tavukların üzerine gezdiriyoruz ve 200 derecede önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Yaklaşık yarım saatte pişiyor. Pilav veya makarna ve salata ile servis ediyoruz.

KEKİKLİ DOMATES SALATASI
Eşim gerçek domates gibi kokan ve gerçek domates tadında domatesler bulmuş almış bugün. Domatesleri minik minik doğrayıp sadece nar ekşisi, kekik ve tuz ile bir domates salatası yaptım ben yemeğimizi yanına. Doğal domatesi özlemişiz şehirde. Ben artık salkımlara da inanmıyorum. Hepsi hormonlu. Bugünkü hakikaten tarla domatesiydi ama. Küçükken aklımıza gelir miydi yediğimiz domatesin tadını özleyeceğimiz?
Herkese şenlikli, bereketli ve organik sofralar diliyorum.


5 yorum:

  1. canım benim nefis görunuyor ellerine sağlık.
    hayırlı cumalar iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık domates salatası da nefis olmuştur yanına mis gibi..

    YanıtlaSil
  3. Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Sofra Şenliği,

    Ben Ceren. Nasılsınız?
    Sayfanızı güncellemeyince merak ettim. İnşallah önemli bir sorununuz yoktur.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Kızılcık Şurubu. Yorumun için teşekkürler.
    Merhaba Ceren,
    İlgin için teşekkürler. Merak edecek bir durum yok çok şükür. Koşturmaca içindeyim ve pek fırsatım olmadı nete girmeye ama yazacaklarımı biriktirdim. Umarım boşluğu telafi edebilirim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...