27 Mayıs 2008 Salı

Evde Hot Dog

Cumartesi günleri dönüşümlü olarak yediğimiz evde hazırlanan "fast food"larımızdan biri Hot Dog(Sosisli Sandöviç) Ben pek karışmıyorum. Sandöviçleri eşim yapıyor, ben sadece amerikan salatası hazırlıyorum. Eşim sosisi ve ekmeği hazır alıyor. 1 kaşık salça, 1 çimdik tuz ve su ile sosisi kaynatıyoruz. Ekmeği ortadan ayırıp önce biraz sos döküyoruz. Sosisi içine yerleştirip amerikan salatasını üzerine sürüyoruz. En üste de ketçapla zigzag yapıyoruz ama o halini çekmemişim. Yanına da kıtır patates yapıyorum. Süper oluyor.

Amerikan (Rus) Salatası'nın yapılışı:
İki yol var.

Birincisi:
Hazır konserve garnitür alınır. Süzülüp kağıt havlu ile suyu alınır. İçine göz kararı kornişon turşu doğranıp mayonezle karıştırılır.

İkincisi: Biraz suda soyulmuş bir havuç ve bir patatates haşlanır. Minik minik küp küp doğranır. Göz kararı bir avuç kadar konserve haşlanmış bezelye eklenir. Göz kararı yine bir avuç kadar kornişon(mini salatalık) turşu da eklenip hazır veya evde hazırlanmış mayonezle karıştırılır.

Sunum:Hangi şekli seçerseniz seçin, salatayı karıştırdığınız kabın kenarları mayoneze bulaşmış olacaktır. Eğer sandöviçe koymayıp masada servis edecekseniz, salatayı temiz ve şık bir servis tabağına alıp üzerini ince bir tabaka mayonezle kaplayıpsüslü sıkılmış mayonez ve kornişon parçacıklarıyla süsleyebilirsiniz. Sofrada Amerikan Salatası resmi için tıklayınız.

1 yorum:

  1. fast fooda bayılırım mutlaka deneyeceğim canım.enfes görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...