27 Mayıs 2008 Salı

Balkonda pazar Kahvaltısı ve Menemen Tarifi


Bu hafta yine yaz geldi. Balkondaki son kahvaltımızdan sonra hava bozmuştu, montları bile giydik tekrar. Şimdi yine yaz geldi. Biz de bu havayı değerlendirip güneş de iyice yakmadan kahvaltımızı balkonda yapalım dedik.

Eşim yine mutfağa girdi ve muhteşem bir menemen yaptı. İşin sırrı şu :Menemene her zamanki domates biberin dışında rende kaşar da koyuyor.


Yumurtayı da bir kasede kekik, tuz ve kırmızıbiberle çırpıp öyle döküyor tavaya.
Sonuç parmakları yedirten bir menemen. Denemenizi tavsiye ederim.

NOT: Ceren arkadaşımızın isteği üzerine menemen yapılışını ayrıntılı yazıyorum.

KAŞARLI MENEMEN
Tavamıza bir kaşık Becel yağ alıyoruz. 2-3 domatesi minik minik doğruyoruz. Bir sivribiberin çekirdeklerini çıkarıp yine minik minik doğruyoruz. (Eskiden babam yaparken kocaman kocaman doğrardı biberleri ben de tabağımın kenarına ayırırdım. Minik olunca sevmeyenler de arada yiyor.) Ocağın altını yakıp tavaya önce biberleri alıyoruz. Biraz rengideğişince domatesleri ilave ediyoruz. Domatesler çabuk ölsün diye bu aşamada azıcık tuz atabilirsiniz. Sonra üzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini ekleyip karıştırıyoruz. Kaşarları ne kadar iri ayarda rendelersek, o kadar güzel sünerler.
Bu arada büyükçe bir kasede mesela iki kişi için 3 veya 4 yumurta kırıp çırpıyoruz. Bir tutam kekik , birazcık tuz ve çay kaşığının ucuyla kırmızıbiber ekleyip karıştırıyoruz.
Kasemizdeki yumurtalı karışımı tavaya ekleyip arada karıştırarak pişiriyoruz. Çok çiğ kalmayacak ama kaskatı da olmayacak şekilde pişirip ocaktan alıyoruz. Ekmeğinizi bandıra bandıra yiyeceğiniz çok lezzetli bir omlet oluyor. Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. afiyet bal şeker olsun nasıl imrendim sofra nefis çok severim kahvaltı sofrasını. nefis hazırlamışsınız ellerinize sağlık. sevgilermle iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Banu,
    Atla gel sana da bir sofra kurayım. Övgülerin için teşekkürler. Sofra kurmayı seviyorum. Sana da iyi haftalar.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Sofra Şenliği,

    Sizi tarif defterinden de takip ediyorum. Harika tarifleriniz var. Özeninize bayılıyorum. Çok zevklisiniz. Size özenerek sofralar kurmaya çalışıyorum. Menemene bayıldım. Tarifini daha detaylı anlatabilir misiniz zahmet olmazsa.

    Sevgilerimle,

    Ceren

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ceren, çok teşekkür ederim. Sevgiyle yapılan herşey güzeldir. Eminim sen de çok güzel sofralar kuruyorsundur. Estağfurullah ne zahmeti .Hemen ekleyeyim. Her zaman güzel yorumlarını beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Sofra Şenliği,

    Sayfanı her gün ziyaret ediyorum. Bundan sonra yorum bırakacağım.

    Tüm tariflerini kaydettim. İnşallah Rabbim hayırlısıyla senin gibi lezzetli ve güzel sunumlarla yapmayı nasip eder.

    Birçok menemen tarifi biliyorum. Ama güvendiğim kişilerden de mutlaka güzel bir tarif görünce tarifini istiyorum. Kusura bakma.

    Selam ve sevgilerimle,

    Ceren

    YanıtlaSil
  6. Maşallah ne çabuk eklediniz tarifi.

    Size çok çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle,

    Ceren

    YanıtlaSil
  7. Seni tanımak beni çok mutlu etti Ceren. Güzel yorumlarını benden esirgeme. Niye nasip olmasın. Allah herşeye kadirdir. Elbet birileri gelip gidecek evimize, hiç beklemediğin birilerine bile evsahipliği yapabilirsin. Komşun evde olmaz sana gelirler, belli mi olur. Güzel günler ve güzel sofralar dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...