28 Nisan 2008 Pazartesi

Uğurböcekli Lahmacun Sofrası



Cumartesi günü kayınvalidemlerle beraber eşimin teyzesine gitmiştik. Giderken de elimiz boş gitmeyelim diye perşembe günü yapıp dipfrize koyduğum Üç Renkli Parfe'yi götürmüştük. O gün yemekte sonra oturmaya gitmizştik. Teyzemizde zaman çok güzel geçti. Bizimkiler de onları pazar akşamüstü lahmacuna davet ettiler. Lahmacunun içini biz hazırlayıp dışarıda pidecide pişrttiriyoruz. Ben sadece istek üzerine etimekli tatlı yaptım ve sofrayı kurdum. Gerisi kayınvalidemin elinden çıktı.

Çok süsleme alt tarafı lahmacun dediler. Ben de bahara uygun bir tema seçtim. Masayı çiçekler ve uğurböcekleri ile süsledim.Yemek lahmacun olduğu için sadece çatal koydum masaya.

Aksi gibi hava soğudu. Misafirler gelmek üzereyken de elektrikler kesildi. Mecburen masaya uyumsuz renklerde mini tealight mumlar da ekledik. Neyse ki daha hava tam kararmamıştı. Çayı hep elektrikli demlikte yaparız, elektrik olmayınca çelik çaydanlık dolaptan çıktı. Salatalar göz kararı hazırlandı. Mutfak karanlık oluyor çünkü. Allahtan daha salon güneşliydi de ben resim çekebildim.Elektrikler yemek bittikten sonra geldi.
Lahmacunun yanında birşey yenmiyor malum. Çeşit çeşit salatalarımız vardı. Bir de soğan domates söğüş tabağımız vardı ama o en son hazırlandı, resim karanlık çıkmış. Sizi salatalarla baş başa bırakıyorum.
Havuç-Kıvırcık-Maydanoz salatamız.
Brokoli salatamız.
Zeytinyağlı enginarımız.



2 yorum:

  1. canım sofra çok seker görünüyor çok zevklisin gerçektende bayıldım:)
    yemeklerde enfes olmuş canım ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Ezgi. İnsanın önce gözü doymalı değil mi? Sık sık uğradığın için teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...