26 Nisan 2008 Cumartesi

Son Dakika Misafiri

Dün çarşıdayken eşim aradı. Saat üç buçuk gibiydi.Bir arkadaşının yolu işyerine düşmüş. Akşam yemeğe çağır o zaman dedim. O geliyor diye ortak bir arkadaşımızı da çağırdık. Akşamüstü 4'te evdeydim. Ev temizdi. Önce sofra kurdum. (Peçetelerin katlanışı bu linktedir.) Sonra yemek yapmaya başladım. Malzemeler evdeki malzemeler. Ayrı özel bir alışveriş yapmaya zaten vaktim yoktu. 8'de geldiler. Ucu ucuna yetiştim. Çıkan bulaşıkları makineye tıktım. Çorbayı eşim istemedi ve mezeyi de ben yapmadım. Yabancı sayılmazlar ne de olsa.Yetişmezdi zaten. Önce sofram:
Yabancı değilller diye eşim çok uğraşma dedi. Ben de kendimce basit bir sofra kurdum. Ayaklı kadeh bile koymadım. Geldiler bu ne? "Yılbaşı , doğumgünü falan mı?" dediler. "Süslere bakmaktan yemek yiyemeyeceğiz " dediler. Yemekler geldi. Bu sefer de "Biz makarnaya razıydık ne yaptın?" dediler. Ama tabaklarını da silip süpürdüler! Ne yapayım elimden gelenin en iyisini yapmazsam içim rahat etmiyor.

İşte günün acil misafir menüsü:

Fırında kıymalı börek(resmini bugün sabah soğukken çektim. Aşağıda görebilirsiniz.)
Göbek-havuç salata
Patates kızartması
Pirinç pilavı
Fırında kaşarlı mantarlı tavuk sote
Bisküvili puding

Ana yemeğin resmine bu linkten bakabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Merhaba sofranız harkulade gözüküyor.Elleinize sağlık.Peçetenin o şekli nasıl aldığını ve mandalları nerede bulabileceğimi sorabilir miyim.Siteniz,tarifleriniz hepsi çok ama çok güzellllllllll.
    OYA

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Oya hanım. Tekrar hoşgeldiniz. Mandalları birkaç yıl önce Paşabahçe'den almıştım. Bende bir iki çeşit daha var. Genelde Paşabahçe mağazalarında kasanın yanında büyük bir kavanoz içinde oluyorlar. Eski bir model olduğu için bulamayabilirsiniz. Bu sıralar hayvanlı, böcekli falan spor şeyler revaçta. Hatta pazarda bile bu mandallardan gördüm.
    Peçetelerin bu şekli alması için hani ilkokulda yelpaze yapardık ya, o şekilde akordeon gibi katlıyoruz. Sonrada iki kenarı ortada birleşecek şekilde ortadan katlayıp dip kısmına mandal takıyoruz. İsterseniz peçete bileziği de takabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur. Anlaşılmadıysa bir ara resimli anlatırım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Şimdilerde satılan mandallardan bende de var ama sizinkiler daha şık geldi..Tam anladım diyemiyeceğim.İleride resimli anlatırsanız çok memnun olurum .tşk.ederim
    oya

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. Vaktiyle görüp almıştım. Bir ara peçeteyi katlar resimlerini siteme eklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...