21 Nisan 2008 Pazartesi

Aman sofralarımıza nazar değmesin!


Allah kimsenin sofrasından bereket, huzur, sevgi ve muhabbeti eksik etmesin.Daha önce bahsettiğim Bir Fincan Kahvenin kırk yıl hatırı var blogu tarafından düzenlenen ve sitemde logosunu yayınladığım Nazar etkinliğine katılım 20 Nisan itibarı ile sona erdi. Yani bugün itibarı ile herkes etkinliğe ne ile katıldığını açıklayabiliyor. Etkinliği düzenleyen arkadaşlar Hülya, Bilun ve Sibel'e çok teşekkürler. Katılımcıların da sizin de ellerinize sağlık.
Ben yukarıda gördüğünüz sofra düzenlemesi ile katıldım. Büyük olasılıkla el işleri ve pastalar çoğunlukta olacaktır. Ama bilemeyiz tabii ki, çünkü herkesin katılımı gizliydi. Tek kişilik sofra olmaz ama ben etkinliğe özel bir düzenleme yaptım. Mavi sarı arcopal tabaklarım zaten vardı. Kadeh bileziğinin boncuğunu nazar boncuğuyla değiştirdim. Masaya mavi ve sarı boncuklar ile nazar boncukları serptim. Örtüm de vardı, Fransa'dan gelmiş olan bir örtü. Peçeteler sürekli gördükçe aldığım objelerdir. Kendimi tutamayıp aldıkça alıyorum, artık koyacak yerim kalmadı. Bu papatyalı peçetelere uygun papatyalı dantel bulup almış ve bir gün kullanırım inşallah diye köşeye atmıştım. Kısmet bugüneymiş.Kurdeleden halka yapıp üzerine kestiğim danteli yapıştırarak bir peçetelik hazırladım. Başına oturmuşken 12 tane daha yaptım. Evde bulunan blok muma da aynı kurdeleden sardım ve yapışma yerine yine papatya dantelden yapıştırdım. Masadaki kristal nazarlık eltimin hediyesi. Sağ tarafta içinde sarı tealight mum bulunan lacivert minik kasenin içi ise çinili. Bir ara boyama kursuna gitmiştim, oradaki hocamdan hatıra. Çatal bıçaklarıma telle boncuk sarmayı düşünmedim değil. Hani salata servislerine yapıyorlar ya. Ama sonra vazgeçtim. Sade ve şık oldu bence. Ya sizce?

1 yorum:

  1. Sevgili sofra Şenliği,
    sofra düzenin çok güzel olmuş,ellerine sağlık.Biz süreyi katılamayan arkadaşlar için uzattık ama hazırlanan arkadaşların yazıları yayınlanmaya da başlandı.Bu yüzden kaldırmana gerek yok.Katılımın için çok teşekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...