12 Ağustos 2011 Cuma

İftara hünkarlara layık bir yemek yapalım:Hünkar Kayığı


Bugün sizlere görüntüsü ve lezzeti muhteşem olan bir tarif vermek istiyorum. İftara veya bayramda yemeğe gelen misafirlerinize ana yemek olarak yapabileceğiniz gibi, güzel bir yemek yapmak istediğiniz zamanlarda pilav veya pürenin yanına da yapabilirsiniz. Bir de salata yaptınız mı tamamdır.

HÜNKAR KAYIĞI

Malzemeler:
Kişi sayısı kadar fileto tavuk göğsü
Konserve veya haşlanmış ve dilimlenmiş mantar
1 orta boy soğan
1 sivri biber
2 domates
Haşlanıp kabuğu soyulmuş 1-2 kırmızı biber
1 kaşık salça
1 bardak sıcak su
Kekik
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Öncelikle eğer mantar tazeyse iyice fırçalayarak yıkayalım, köklerinden birer kat kuru yerini keselim ve sirkeli suda haşlayalım. Boyutları küçülünce soğuk sudan geçirip dilimleyelim.Şahsen ben bir kesme tahtası üzerinde mantarların her birini çatal saplayıp, çatalın diş aralarında bıçakla keserek eşit ve ince dilimlere ayırıyorum. Konserve mantar alarak bu aşamalardan kurtulabilirsiniz.
Bu arada eksik kalmaması için tercihen 2 adet kırmızı biberi de bir tencerede haşlıyoruz. Diriliği gitse yeter. Sonra soyup 0,5 cm.'lik şeritler elde ediyoruz. Bir tavaya çok az sıvıyağ koyup, çinttiğimiz soğanı, minik minik doğradığımız biberi ve küp doğradığımız domatesleri orta ateşte çeviriyoruz. Mantarları da ekliyoruz.Tuz, karabiber, isteğe göre tuzot ile tatlandırıyoruz.
Başka bir tavada tuz,karabiber ve kekik serptiğimiz tavuk göğüslerini azıcık yağda kızartıyoruz.
Servis yapacağımız fırın kabına tavuk göğüslerini diziyoruz. Her bir tavuk göğsüne bir servis kaşığı kadar hazırladığımız iç harçtan koyuyoruz.Her bir tavuğun üstünü rende kaşar ile kaplayıp, biber şeritleri ile kafes şeklinde süslüyoruz.
Bir kasede 1 kaşık salçayı sıcak su ile eritip süslü tavukların üzerine gezdirip 200 derece fırında kaşarlar eriyip hafif renk alana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhabaaa.Öncelikle bu kadar detaylı anlattığınız için çok tşk ederim.Sabah tarifi gördüm ve hemen akşam için yapmaya karar verdim.Ve de yaptımmmm..Çok lezzetli ve görsel açıdan çokçok şık bir sunum oldu.Herkese tavsiye ederim arkadaşlar.Sizede çok ama çok tşk.ler ve sevgilerrrrrrrr
    Oya

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun. Benim için tarif vermek bir zevk. Sevgiler

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...