10 Şubat 2008 Pazar

Kahvaltı Şenliği Hazırlıkları-III


Merhaba. Bir türlü kahvaltı hazırlıklarımı anlatmayı bitiremedim. Neredeyse zaman aşımına uğrayacak. Neyse, ben hızlı bir şekilde anlatmaya devam edeyim.

Perşembe günü, Dr. Oetker sağolsun, onun ürünleriyle cheese cake ve portakallı kurabiye yaptım. Hazır cheesecake'i tarifine göre pişirip üzerine de ahududu çilekli meyveli sos döktüm. Bir süredir sık sık yapıyorum, çok lezzetli oluyor ve severek yiyoruz. Portakallı kurabiyeyi ise ilk kez denedim. Yine Dr. Oetker'in tatlı kurabiye hamurunun kutusundan buldum tarifi. Kurabiyeden çok bisküvi gibi oldu. Kahvaltı günü çok beğenildi. "Bir daha başka tarif deneme!" dediler. Sonra patates ve yumurtaları haşladım. Maydanozları yıkadım. Kanapelerin üzerine acılı ezme, siyah zeytin ezmesi, yeşil zeytin ezmesi ve peynirli ezme sürdüm. Eşimin aldığı kahvaltılıkları servis tabaklarına dizdim. Tepsi böreğini hazırladım.

MİLFÖY KASESİNDE KAŞARLI SOSİS SOTE

Ayrıca Acemi Şef bloğunda gördüğüm gibi yağlanmış cam kaseleri ters çevirip üzerlerine milföy hamurlarını koyup pişirdim. Ama içini farklı yaptım. Soğan, taze kırmızı biber, domates ve para gibi doğranmış sosisleri soteledim. Ertesi gün servisten hemen önce sosis soteyi milföy kaselere doldurup üzerine kaşar peyniri rendeledim ve fırına verdim. Çok beğenerek yenilen bir kahvaltılık oldu.

Patatesleri ve yumurtaları kayınvalideme verdim. Yumurtalı patates piyazını o hazırladı. Birer porsiyon olacak şekilde yufka ekmeklerle dürüm yapıp yeşil soğanla dürümleri ortadan bağlamış. Çok şık ve lezzetliydiler. Kayınvalidem ayrıca browni de yaptı. Bir misafirim de elmalı kek yapmış getirdi. Kahvaltı günü sabah da çıkıp ekmek çeşitleri ve salkım domates aldım taze taze.Sonra da portakal sıktım ama biraz el aldı. Böreği pişirdim. Sosisleri çanaklara doldurdum. Dolaptakileri sofraya dizdim. Baktım sığmadı, mutfak masasını da açtım açık büfe gibi dizmeye. O da yetmedi, orta sehpayı kenara çekip ona da bir örtü serdim, servis masasına dönüştü hemen.
Size son menüyü yazayım da bu kahvaltı faslını bitirelim bari. Bu arada ben en geç on-on buçuk gibi gelin dediğim halde ilk gelenler 11'de geldi. Ekip toplandığında 12'ye geliyordu. Bizim kahvaltı brunch ile öğle yemeği arasında bir şeye dönüştü.

KAHVALTI-BRUNCH MENÜSÜ

Sıcaklar
Peynirli tepsi böreği
Milföy kasesinde kaşarlı sosis sote
Sucuk tava
Haşlanmış katı yumurta

Peynir-ZeytinBeyaz ezine peyniri
Tulum peyniri
LaVache qui rit (üçgen krem peynir)
Malatya peyniri
Taze kaşar
Eski kaşar
Dil Peyniri
Siyah Zeytin
Çizik yeşil zeytin(annem yaptı)
Kokteyl Yeşil Zeytin

Şarküteri
Sucuk
Pastırma
Macar salam
Fıstıklı salam
Füme salam
Dilli salam
Hindi jambon

Bal-Reçel-Yağ
Süzme bal
Petek bal
Gül reçeli
Vişne reçeli
İncir reçeli
Kayısı reçeli
Şeftali reçeli
Diyabetik vişne reçeli
Diyabetik kayısı reçeli
Nutella
Kaymak
Yayık tereyağı
Pastörize tereyağı

Taze sebzeler (söğüş)
Salkım Domates
Mini kokteyl domates
Salatalık
Maydanoz
Körpe sivri biber

Kanepeler
Acılı ezmeli
Siyah zeytin ezmeli
Yeşil zeytin ezmeli
Biberli peynir ezmeli
Mezeler
Kırmızıbiber ve çarliston turşusu
Yumurtalı patates salatası lavaş dürüm içinde
Acılı ezme
Hamur işleri
Kete(Bir misafirim yapmış, getirdi.)
Kuru lapya(Tuzlu bir kurabiye.Önceden dipfrize atmıştım.)
Cevizli ekmek
Yulaf ekmeği
Çiçek ekmek
Lavaş
Portakallı kurabiye
Cheesecake
Elmalı kek
Browni
Baklava
İçecekler
Çay
Meyve çayları sepeti
Sıkma portakal suyu
Vişne suyu
Şeftali suyu
Kayısı suyu
Türk kahvesi (servis sonunda)

Herşey çok güzeldi, çok şenlikli bir sofra oldu Allah'a çok şükür. Fotoğraf makinesinin pili yüzünden o güne dair resim yayınlayamıyorum. Kusuruma bakmayın lütfen.

2 yorum:

  1. herseyi cok guzel hazirlamissiniz..ama fotografsiz olmuyor.lutfen lutfen bir dahaki sefere hazirlik yappmaya fotograf makinasini kontrol etmekle baslayin.
    paylasimlariniz icin tesekkurler..

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısınız. Ama bu sofrayı hazırlarken aklımda bog açmak bile yoktu. Hemen ertesinde ilham gedi. Bilsem herşeyi aşamasıyla bile çekerdim. Artık bir dahaki sefere inşallah. Sevgiler.

    YanıtlaSil

En pratik ve ayrıntılı tarifler Sofra Şenliği'nde.
www.sofrasenligi.blogspot.com

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...